Biografija

Gospodin Jevrosimović je diplomirao menadžment na američkom Univerzitetu Florida. Bivši je državni reprezentativac u atletici i šampion Univerzitetske lige u skoku s motkom.

U svet IT biznisa ušao je 1986. godine postavši suvlasnik kompanije koja se bavila distribucijom IT opreme u Nemačkoj.

Od 1991. do 1996. bio je partner u upravi kompanije CHS Electronics, najvećeg svetskog distributera IT opreme u to vreme sa godišnjim prometom od 12 milijardi dolara. Svoje deonice u CHS-u je prodao 1996. godine da bi osnovao ComTrade grupaciju, najveću IT organizaciju u Jugoistočnoj Evropi. ComTrade je danas prisutan na globalnom tržištu, a izrada naprednih softverskih rešenja i pružanje IT usluga su glavne oblasti poslovanja. Sada ComTrade razvija sofisticirana softverska rešenja za kompanije kao što su HP, IBM, Vodafone, DisneyWorld, Yahoo i mnoge druge renomirane firme.

Postignuća gospodina Jevrosimovića u toku postojanja ComTrade grupacije su izražena kroz veliki broj stručnih nagrada, a krunu ovih uspeha predstavlja članstvo ComTrade-a u Svetskom Ekonomskom Forumu, u statusu Kompanije koja se globalno razvija (Global Growth Company). Ostala priznanja uključuju titule Počasnog građanina Bostona, Menadžera Jugoistočne Evrope, “IT Industry legend” ( Monte Carlo), kao i za Najinventivnijeg investitora Jugoistočne Evrope.

Društveni aktivizam i podrška humanitarnim organizacijama, brojna interesovanja (nove tehnologije, nautika, atletika i robotika) i poslovni uspeh su doprineli da gospodin Jevrosimović i ComTrade steknu veliki ugled širom sveta. Od juna 2009. obavlja i funkciju predsednika Atletskog Saveza Srbije.