Podrška igračima

Pogledaj sve kategorije

2015 - Feb - 05

Jedna od oblasti koje je razvoj informacionih tehnologija iz korena promenio i unapredio jeste gejming industrija. Ne pričam o video igricama koje su jedna od najbrže rastućih grana IT-a, već o igrama na sreću, bilo da se radi o klasičnim kazinima, kladionicama, najrazličitijim bingo igrama, lutrijama i drugim sličnim vrstama zabave. Najočigledniji uticaj i čitavo novo polje za razvoj su onlajn varijante svih pomenutih igara, a kao logičnu posledicu popularizacije pametnih telefona i tableta, imamo u prethodnih nekoliko godina i sve masovniji mobilni gejming. Koliko god su mogućnosti igranja iz fotelje ili u pokretu, pojava novih vrsta aplikacija i napredne grafike unapredili ovu oblast, toliko je značajan i doprinos modernog razvoja softvera na sve ono što je u pozadini samog igranja.

Ovih dana sam u poseti najvećem međunarodnom sajmu gejming industrije ICE Gaming Show, koji se svake godine održava u Londonu. Cilj je da svetu predstavimo domaću pamet i rešenja sa naših prostora, kao i ogromno iskustvo koje posedujemo u ovom domenu. Ne radi se, dakle, samo o atraktivnim igricama za sve vrste gejming platformi koje razvijamo, već o čitavom informacionom sistemu koju uključuje servere, infrastrukturu i softversku platformu za centralizovano upravljanje igrama, podršku za nadmetanje više igrača, praćenje detaljne statistike i izveštavanje u realnom vremenu, nagrađivanje najvernijih igrača, onlajn naplatu i transfer sredstava, obezbeđivanje sigurnosti podataka, sprečavanje prevara i, što je najvažnije, poštovanje zakonske regulative u ovoj oblasti.

Kao što sam rekao na početku, IT komponenta savremene gejming industrije jedan je od najzaslužnijih faktora za njen rast, a malo je poznato koliko je značajan udeo domaćeg znanja i iskustva u tom uspehu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *